Vihdoinkin se on totta!

Tätä oli odotettu. Viikonloppuna pääsimme Venemessuilla Messukeskuksessa julkistamaan projektimme ja suosio oli suurempi kuin osasimme edes odottaa. Nyt sitten oikeasti lähdetään tavoittelemaan unelmiamme – niin purjehduksen osalta kuin kamppailussa puhtaampien merien puolesta. Ajatus- ja selvittelytyötä varsinkin tuohon mertensuojelun teemaan liittyen oli ennen julkistusta tehty paljon. Kysymyksiä ja välillä epäilyksiäkin nousi ilmaan. Mitä konkreettisia tekoja voimme tehdä mertemme puolesta, kuinka me oikeasti pystymme vaikuttamaan, ovatko tekomme vain pisara meressä? Innostuksen vallassa joudumme välillä itseämmekin muistuttelemaan, että projektimme perustuu kuitenkin vapaaehtoistoimintaan ja teemme sitä omien töidemme tai opiskelujemme ohessa rajatulla budjetilla.

Tämä ajatustyö oli kuitenkin hyvä käydä läpi ja saimme itsemme ja toisemme vakuutettua asian tärkeydestä. Kuinka ollakaan projektimme lähti etenemään erittäin sujuvasti. Ideoita alkoi syntymään. Halu uskoa ajamaamme asiaan oli suuri. Yhteistyökumppaneitakin vastuullisen teeman puolesta löytyi. Ja tämä naisenergia, mitä kaikkea näin monta erilaista, eri-ikäistä ja erilaisella osaamisella ja kokemuksella varustettua naista voikaan yhdessä saada aikaan. Vaikka taustamme on hyvinkin erilainen, meitä kaikkia yhdistää intohimo purjehdukseen sekä huoli mertemme tulevaisuudesta. Näillä lähtökohdilla pääsemme pitkälle.

Ilmastonmuutoksen aiheuttamat seuraukset ovat iskeneet meidän kaikkien etelämmässä asuvien suomalaisten kasvoille oikein toden teolla tämän talven aikana. Se lumi, jota olemme ehkä pitäneet itsestään selvyytenä aiemmin ei ilahduttanutkaan meitä läsnäolollaan. Muutoksella on kiire ja kukaan ei voi saada sitä aikaan yksin. Me uskommekin yhteistyön voimaan. Niin kuin purjehduskin on tiimityötä, myös kamppailu muutosten eteen on. Pienistä puroista kertyy iso virta ja vain yhdessä voimme saavuttaa suuria asioita. Joskus jo pelkkä ajattelutavan muutos on suunta parempaan tulevaisuuteen.

Haluaisimmekin myös sinut mukaan matkallemme. Tule gastiksi legeille purjehtimaan hyvän asian puolesta, toimimaan puhtaan meren lähettiläänä sekä lisäämään ilmastotietoutta kanssamme. Tehdään yhdessä tulevaisuudesta puhtaampi.

Sari, Ocean Lady

Lue lisää projektistamme: Ocean Ladies – For Cleaner Seas