Ocean ladies ydintiimi

Raija Alapeteri

Kippari

Forssan takametsissä nykyisin asustava purjehtija ja seikkailija, jota kutsuu rannattomat ulapat.
Nyt tehdään työtä puhtaamman meren puolesta. Yhdessä olemme enemmän, yhdessä saavutamme enemmän.

Paula Rissanen

Atlantin jo kertaalleen ylittänyt konkaripurjehtija Espoosta.
Merten tila on huolestuttava, yhdessä voimme tehdä enemmän.

Maarit Suomi

Saaristossa syntyneenä ja nykyään Turussa asuvana meri on aina ollut lähellä hänen sydäntään.
Maarit muistelee kaiholla lapsuuden ajan kirkkaita merivesiä. ”Luonnon ystävänä haluan tehdä omalta osaltani kaiken mahdollisen meriveden tilan parantamiseksi.”

Elina Ihamäki

Atlantin 10 v sitten ylittänyt helsinkiläinen seilori, joka rakastaa valtameriä.
Parasta on, kun horisontissa ei näy vastarantaa, alla on kilometrikaupalla vettä, taivas siintää korkealla ja ainoa ääni maailmassa tulee aaltoja halkovasta veneen keulasta. Lopullinen herätys tapahtui hellekesänä 2018: uida ei voinut, kun meren olivat vallanneet haisevat sinilevälautat.

Satu Pitkänen

Energinen espoolainen perheenäiti, joka kerran Atlantin yli purjehdittuaan haaveilee valtameristä ja avomeripurjehduksesta päivin ja öin.
– Purjehtimisen myötä merten tila on herättänyt: meidän kaikkien on toimittava ja kannettava vastuumme nyt!

Soili Stenroos

Biologian ammattilainen, tietokirjailija, innokas helsinkiläinen purjehtija ja valokuvaaja.
Olen nähnyt maailman merien hälyttävän tilan. Jopa kaukaisen Antarktisen merieläimistä löytyy muualta kulkeutuneita saastejäämiä. Tätä ei voi katsella sivusta!

Pirjo Rytöniemi

Paljon meriä nähnyt helsinkiläinen oman veneensä kippari, mutta Atlantti ylittämättä.
Jos nykyinen meno jatkuu, meressä on vuonna 2050 enemmän muovia kuin kalaa. Saastunut meri on pelastettava.

Tuula Kuivanen

Nurmijärveläinen purjehtija, joka peri kipparin lakin ja rakkauden mereen äidiltään, venekerhonsa ensimmäiseltä naiskipparilta.
Nautin maiseman kuvajaisesta ja auringon heijastuksesta vedenpintaan, sukeltamisesta kirkkaaseen veteen ja meren elämän seurailusta pinnan alla.

Sari Heinonen

Helsinkiläinen tiimipelaaja ja seikkailija, joka viihtyy luonnossa ja liikkuu mieluusti purjeilla.
Uskonyhteistyön voimaan ja haluan antaa oman panokseni merten suojeluun, jotta saamme tulevaisuudessakin nauttia niiden ainutlaatuisesta elämästä.

Susanna Viljanen

Espoolainen purjehtija ja tietopankki.

Taru Weckroth

Merikaupunki Kotkan tyttö, nykyisin helsinkiläinen purjehtija, perheenäiti, projektipäällikkö ja puuveneintoilija. Ylitti Atlantin purjeveneellä ensimmäisen kerran jo 1997, nyt haaveissa on purjehtia takaisin. Liikkuu luonnossa ja vesillä millä tahansa välineellä josta ei kuulu pärinää.

Riitta Karstela

Energinen pitkänlinjan purjehtija ja aktiivinen kuntourheilija, joka ylläpitää purjehduskuntoaan lenkkipoluilla ja kuntosalilla.
Päällystössä tarvittaessa.

Tiia Niemi

Porilainen veneilijä ja laivurikurssien opettaja. Meri on ollut aina lähellä sydäntä ja merenranta horisontteineen on levotonta sielua rauhoittava tekijä. Nykyisin sinilevä lautat vaikuttavat jo Selkämerenkin veneilijöihin ja leviävät edelleen kohti pohjoista. Merien tilaan pystymme varmasti vaikuttamaan kun teemme sen yhdessä.

Marjaana Suutarinen

Elämä on matka, jossa voi koko ajan oppia ja kehittyä. Sormi ei mene suuhun haasteellisissakaan tilanteissa. Olen intohimoinen kalastaja ja mottoni on: periksi ei anneta, optimismi kantaa haasteellisten tilanteiden läpi.

Sanna Malmivaara

Maatiimi

Turkulainen pitkänlinjan purjehtija on jälleen mukana maatiimissä.
Rakastan meidän omaa Saaristomerta yli kaiken. Itku meinaa tulla joka kesä sinilevän saapuessa – siksi tämä #perintönäpuhdasmeri on niiiin lähellä sydäntä.