Myötätuulessa

Ensimmäinen Ocean Ladies webinaari on onnistuneesti takana, ja se meni aivan loistavasti! Linjoille saatiin hyvin ihmisiä, yhteistyökumppaneiden puheenvuorot olivat todella laadukkaita ja kiinnostavia, ja omat ladymme esiintyivät vakuuttavasti ja luonnollisesti niin kuin aina. Taas on tehty jotain meille ihan uutta hyvän ja tärkeän asian puolesta, mahtava fiilis!

Palaan ajassa kymmenen viikkoa taaksepäin, ja kurkkaan palaverimuistiota maaliskuun neljännen päivän illalta: paikka Kasvitieteellinen puutarha, kokoushuone Nylander. Muistion kohta Teema-asiat ja siellä toinen pallukka: Oma Itämeri-ilta, ajankohdaksi ehdotettu 12.5., vahvistetaan osallistujat John Nurmisen säätiö ja SYKE. Paikaksi suunniteltiin HSK:n isompaa salia.

Kaksi viikkoa myöhemmin koulut oli suljettu ja suurin osa ihmisistä etätöissä, olimme aivan uuden edessä. Kesästä ei tiennyt kukaan, syksystä vielä vähemmän, mitä nyt?

Mitä tekee purjehtija, kun olosuhteet muuttuvat äkisti merellä? Säätää purjeita: kiristää tai löysää skuutteja, reivaa, purkaa reivin, vaihtaa purjeita. Eli optimoi veneensä kulkua vallitsevaan säätilanteeseen, jotta matka jatkuu mahdollisimman joutuisasti. Meillä tiimissäkään ei kauaa nenä tuhissut, kun oltiin jo otettu ensimmäiset digiloikat – kolme viikkoa tuosta maaliskuun illasta ja kokoustimme digitaalisesti ensimmäistä kertaa. Ja näin olemme tehneet viikoittain. Jouduimme isojen päätösten eteen, samalla kuitenkin vahvasti matkaamme jatkaen ja optimoiden sitä vallitsevaan maailmantilanteeseen, ja siinä samalla sai alkunsa Ocean Ladyjen ensimmäinen webinaari-ilta. Aiheena luonnollisesti rakas Itämeremme.

Meistä kukaan ei ollut varsinaisesti järjestänyt webinaaria koskaan aiemmin, mutta meillä on innostus ja halu jatkaa projektiamme puhtaiden merien puolesta ja toteuttaa suunnitelmamme – ehkä reivaten, ehkä purjetta vaihtaen – mutta eteenpäin vahvasti pyrkien. Olemme oppineet kaikenlaista uutta tässä viime viikkojen kuluessa, ja jokainen meistä on tuonut omat kokemuksensa digiloikista ja digimaailmasta tähänkin projektiin. On testailtu linkkejä ja kuulokkeita, ihmetelty näkymiä, istuttu kuulokkeet päässä pohtimassa asioita. Nyt tiedämme, että osaamme, ei muuta kuin seuraavaa webinaaria kalenteriin!

Tässäkin asiassa varsinaista taitoa ja kokemusta tärkeämpi on ollut asenne ja tekemisen meininki, ja se, että yritetään rohkeasti. Ja tuetaan toisiamme, tuodaan niin sanotusti parhaat pöytään: yksi osaa käyttää paremmin tekniikkaa, toisella on sana hallussa, yksi pitää kaiken järjestyksessä ja toinen rohkaisee, kun meinaa tulla uskon puute. Kun katson taaksepäin tätä kymmenen viikon aikajanaa, niin olen todella ylpeä siitä, miten hienosti olemme pystyneet projektiamme jatkamaan. Me vaihdoimme ensin myrskyfokkaan, mutta nyt tuntuu taas siltä, että spinnu on ylhäällä ja myötätuulet puhaltavat!

Kesä tulee ja meri kutsuu, pidetään huolta meristämme ja toisistamme.

Satu, Ocean Lady