Aika tuulista on edelleen

Tiedote Ocean Ladies – For Cleaner Seas -hankkeen tilanteesta

Hurja merenkäynti on yllättänyt hankkeemme. Tiesimme kyllä odottaa, että koviin keleihinkin voimme joutua, mutta emmehän ole päässeet vielä edes merelle. Olimme varautuneet monenlaisiin ongelmiin ja riskeihin, mutta nyt olemme aika oudossa ja uudessa tilanteessa. Miten tähän olisi voinut varautua, ei mitenkään.

COVID- 19 -virus on laittanut meidät kaikki polvillemme. Rajoituksia kokoontumisiin ja liikkumisiin on asetettu tartuntojen ehkäisemiseksi. Uutiskanavat suoltavat asiantuntijoiden ennusteita ja tutkimustuloksia epidemian huipusta, kulusta ja uudesta aallosta sekä tartuntojen määristä ja menehtyneistä. Huoli tartuntojen leviämisestä ja omasta sekä muiden terveydestä on päällimmäisenä. Kaikki on epävarmaa. Kysymyksiä on paljon, vastauksia ei juurikaan.

Tässä tilanteessa olemme joutuneet muuttamaan suunnitelmiamme. Kesäkuun treenit ja purjehdukset on peruttu. Atlantic Rally for Cruisers – tapahtuman toteutuminen on myös epävarmaa ja se vaikuttaa oleellisesti hankkeemme etenemisen aikatauluun. ARC – organisaatio seuraa tilannetta. Toistaiseksi tapahtumaa ei ole peruttu. On monia tekijöitä, joiden pitää olla kunnossa, jotta kisaan osallistuminen olisi turvallista. Seuraamme myös itse tilannetta ja päivitämme suunnitelmia. Olemme varautuneet siirtämään hankettamme vuodella eteenpäin, jos tilanne niin vaatii.

Epävarmuus tulevasta on myös vaikuttanut siihen, että olemme sanoneet 12 kuukauden venesopimuksemme tässä vaiheessa irti Force Majeure -tilanteesta johtuen. Millä veneellä purjehdimme tulevana kautena, on vielä avoinna? Ehkä voimme tehdä vielä uuden päivitetyn sopimuksen Swanista, mutta muutkin vaihtoehdot ovat veneen suhteen mahdollisia. Verkostot on viritetty ja kaikki vinkit ovat tervetulleita. Se on kuitenkin melko varmaa, että purjehdimme, ellei joku viranomaisten rajoite sitä estä.

Teemamme For Cleaner Seas jatkuu sovitusti. Ensimmäinen tapahtuma on toukokuun aikana, jolloin pidämme Itämeri-illan webinaarina yhdessä John Nurmisen Säätiön ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Siitä lähemmin tämän kuun lopulla. Myös muita tapahtumia on tulossa.

Vastoinkäymiset on tarkoitettu voitettavaksi. Muistetaan hengittää ja pitää huolta toisistamme. Suunnataan katse kaukaisuuteen eikä luovuta unelmista.
Yhdessä olemme enemmän, yhdessä saavutamme enemmän.

17.4.2020
Raija Alapeteri
Hankkeen vetäjä ja kippari
0503080542