Altojen ja sadeveden syleilyssä

Pari viimeistä vuorokautta miehistö on ollut hymyssä suin vetokelistä ja matkakin taittuu rivakasti. Maileja on syöty noin 6-7 solmun nopeudella tuulen puhaltaessa sivuvastaisesti 20-30 solmun voimakkuudella. Kirjoitushetkellä Englannin kanaaliin sijoitettuun waypointiin on matkaa 333 meripeninkulmaa ja alus liikkuu Lorient’n tasalla.

Lisäksi viime vuorokausina on testattu purjehduskamppeiden kestävyyttä ja samalla nautittu Pohjois-Atlantin tarjoilemasta vesipuistomaisesta tunnelmasta aaltojen ja sadeveden huuhdellessa sekä miehistöä että alusta. Vesipuiston erikoisuudesta ovat päässeet nauttimaan yövahdit, joille yöt ovat olleet legin pimeimpiä.

Tänään 5.6. tuuli on moinannut pyörien 15 solmun tuntumassa, jolloin alus miehistöineen ovat päässeet nauttimaan kuivattavasta ilmanalasta ja ulos on voinut siirtyä ilman, että aalto syleilee heti sitloodassa. Lämpötilakin lienee laskenut pysyvästi, koska Timokin on vaihtanut shortsit purjehduspukuun.
Edellisen postauksen yhteydessä kelluimme tyynessä ja isopurje laskettiin yöllä. Luonnollisesti keskiyöllä havaittiin, että isosta puuttuu ylin ratsastaja. Noin tunnin työn jälkeen ratsastaja saatiin kiinnitettyä paikoilleen narun avulla. Ylimpään ratsastajaan ei yletetty täkiltä, joten suoritukseen vaadittiin tiimityön lisäksi akrobatiaa ja voimaa kipparin kiipeillessä mastossa ja perämiehen varmistaessa, että kippari pysyy laitojen sisäpuolella veneen keinuessa maininkien mukana.
Tänään päivällisen yhteydessä koettiin pienimuotoinen ruokayllätys, koska jauheliha osoittautui eläinravinnoksi tai ainakin ei kovin hyvin miehistön suuhun sopivaksi. Ruoka vaihtui hedelmäsalaattiin ja Nutellaan. Onneksi aamupalaksi oli maanmainiota kaurapuuroa.

Eläinhavainnot ovat vähentyneet, mutta jotkin pyöriäiset meinasivat ottaa kontaktia aluksen styyran kyljen kanssa väistäen viime tingassa perän puolelle. Epäilys kohdistuu pullodokkadelfiineihin. Tuntomerkkeinä tumma väritys, nokka ja delfiiniä suurempi koko.

Sen sijaan alusliikenne on lisääntynyt. Vuorokauden sisällä on havaittu rahtialuksen lisäksi kaksi purjevenettä matkalla etelään.

Sijainnit:
3.6 klo 1100 UTC
44 28 N
018 07 W
4.6 klo 1500 UTC
45 58 N
014 16W
5.6 klo 1130 UTC
47 07 N
011 41 W