Oceanladies – kohti uusia unelmia

Iso hanke ARC 2018 on nyt takana. Ylitimme Atlantin lähes kahden vuoden valmistautumisen jälkeen. Teimme sen, minkä aioimme ja sen lisäksi rohkaisimme muitakin tarttumaan puikkoihin. Yhdessä opimme, oivalsimme ja onnistuimme. Nuo tunteet kantavat ja innostavat tarttumaan uusiin haasteisiin jatkossa niin maalla kuin merelläkin.

 

ARC :n menimme omalla tiimillä, mutta siirtolegien ja Karibian purjehdusten miehistöt ja naisistot koostuivat kokeneista konkareista ja purjehdusharrastuksen aloittelevista seikkailijoista. Kanssamme purjehti yli 100 seiloria. Onnistumisen tunteita ja mukavia fiiliksiä tuli yllin kyllin.

Miten teillä ihan oikeesti meni? Tuon kysymyksen olemme kuulleet monta kertaa. Joka kerta palaa mieleen elävästi hetket koko hankkeen ajalta. Kaikki tuntuu nyt niin kaukaiselta ja samalla tuntuu kuin se olisi tapahtunut ihan äsken. Päällimmäisenä on onnistumisen tunne ja se, että tämä oli vasta jonkun alku. Minkä? Maailman meret ovat köysien irrotuksen päässä. Katsotaan, mihin tuuli vie ja innostus riittää.

Oceanladies ei ole enää vain kahdeksan hengen tiimi vaan lukuisa määrä innokkaita purjehtijoita. Haaveet uusista valtameripurjehduksista isoilla tai vielä isommilla merillä jäivät kytemään siinä määrin, että emme aio jättää niitä vain unelmiksi. Tartumme niihin kiinni ja teemme ne todeksi. Minne, millä veneellä tai veneillä ja millä naisistoilla/miehistöillä, ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Toivottavasti saamme kokea Swanin hurmaa jatkossakin.

Ocean Ladies HTR naisisto. Vasemmalta Raija Alapeteri, Paula Rissanen, Mia Hailio, Sari Raki, Soili Stenroos, Kirsi Sävelä, Pia Grönblom ja Tina Lagercranz. Photo Teea Laitio

Seuramme DreamDareDo ry jatkaa aktiivista toimintaa edistäen erityisesti naisten avomeri- ja valtameripurjehdusta.

Viime koitos oli Helsinki Tallinna Race business -luokassa OnSailin tukemana. Saimme kokea Swanin hienoa menoa Suomenlahden aalloilla hyvin tuloksin. Nyt vedämme henkeä ja suunnittelemme ARC 2018 -projektin päätösjuhlaa syyskuun lopulle.

HTR kiertopalkinto ja pokaali naistojen 1. sijasta 2019

Haluamme kiittää ARC 2018 –hankeessa mukana olleita yhteistyökumppaneita ja tukijoitamme:

Someron Säästöpankki, Mercedes Finland, Nostojet Oy, Elbjörn Oy, Freeport Oy, Ilona Rauhala, Vetter Communications Oy, HY+, Casacollection, Remax Elegance, Dentsply Sirona Finland Oy, NCS Finland Oy, Wineworld Finland Oy, HLP Corporate Finance, Mehiläinen, Corellia Oy, BalticCruising Esa Kalervo, Helsingin Meripelastusseura Markku Tamminen, Långvikin FBK, WB -Sails, Suomen Purjehdus ja Veneily ry, Martin Gahmberg, OnSail, Suomen Valtameripurjehtijat ry Ilkka Liukkonen, Teea Laitio, Annika Tenho, Sailtech, Buff, Petzle, Camelback, Kalatukku Eriksson, Victorinox, Ilojavain Sanna Malmivaara, Matinkylän Huolto, Paulig, Fiskars, Waloplast, Roberts Berrie, Helsingfors Segelklubb, Hangö Segelsförening, Helsinki Marina, Sail and Go, Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskus Forssa, Shadeshares, EF Marine Oy, BioSwipe/Homecare Finland Oy, Johanna Sandin, Studia Adessa – Tuula Heikkinen, Jyrki Mäki, Seppo Pajari, Denis Strandell, Pete Lindroos, Kristian Sundström, Samppa Sandberg, Pidä Saaristo Siistinä ry Jouni Kelkka ja Mastoklinikka Tuomas Eloranta.

Lisäksi suuri kiitos myös perheillemme, ystävillemme ja erityisesti purjehduksille osallistuneille seiloreille sekä seuraajillemme Facebookissa ja Instagramissa.

Yhdessä olemme enemmän, yhdessä saavutamme enemmän.

29.8.2019 Raija Alapeteri ja tiimi