Veneilijän vastuullisella ruokahuollolla on vaikutusta meremme tilaan.

Veneilyn ympäristövaikutukset ja vastuullisuus sekä vastuullinen ruokahuolto veneessä on ajankohtainen teema. Teoillamme haluamme edistää vastuullista toimintaa puhtaamman meren puolesta. Purjehduksillamme pyrimme tarjoamaan vastuullisia elintarvikkeita ja samalla edistämään tietoisuutta vastuullisista valinnoista. Jopa kolmannes yksityisen kulutuksen ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta. Me jokainen voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa ympäristöön ja tulevaisuuteen!

Laurea ammattikorkeakoulun restonomiopiskelija Tiira Wahlman kiinnostui tarjoamastamme opinnäytetyöaiheesta ja oli OceanLadien mukana Itämeripäivän 2020 tapahtumassa tarjoamassa vastuullisia maistiaispaloja Pielisen Luonnonkalaa (särkeä, säyneä ja pasuria) ja Benella kirjolohta. Purjeveneen pentteri tarjosi puitteet maistiaisten esivalmisteluille Kaivopuiston rannassa.

Tiira kirjoitti opinnäytetyönsä Veneilijän vastuullinen ruokahuolto –aiheesta ja tuotoksena syntyi opas, jonka lukemalla on helpompi ymmärtää, miten vesillä toteutetaan ruokahuoltoa ympäristövastuullisesti. Opinnäytetyön tietoperustassa tarkastellaan ruokahävikkiä kiertotalouden näkökulmasta, sekä miten ruokahävikkiä voitaisiin vähentää tuotteiden oikeaoppisella säilytyksellä ja käsittelyllä. Millaisia ovat kestävät ruokavalinnat? Minkälaisia ympäristövaikutuksia veneilyllä on? Veneilijän jätehuolto? Oppaan avulla OceanLadies perehdyttää purjehtijat vastuulliseen toimintaan ja herättää keskustelua ruokalistasuunnittelusta venekeittiössä.

Lue Tiiran opinnäytetyö tästä