Palapelin hurmaa

Ajatukset kirkastuvat ja olo kevenee. Rentous valtaa mielen. Palapelejä teemme tyttärieni kanssa usein joululomalla. Yksi haluaa tehdä taivasreunat ja toinen maareunat. Minä rakentelen linnoja ja taloja. Joku tyttäristäni haluaa ehdottomasti tehdä merta tai kukkia, jos niitä nyt palapelissä on. Palaset loksahtelevat paikoilleen. Pieniä onnistumisen hetkiä, yhteistä ilottelua ja kevyttä höpinää. Ja glögiä, pipareita ja konvehteja tarjolla koko ajan. Paras konvehti on muuten Fazerin karpaloilla ja silkkisen pehmeällä valkoisella fondantilla täytetty suklainen makuelämys.

Tässä ARC -projektissa on kaikenlaisia herkkuja ollut jo tarjolla, mutta konvehdit puuttuu. Maistuu kuitenkin aikamoiselta palapeliltä. On isoja paloja ja pieniä ja kaikkea siltä väliltä. Kun saa yhden kuvion kuntoon, seuraavaa jo pukkaa. Tai sitten on palattava edelliseen vaiheeseen ja siirreltävä palasia sopivampiin kohtiin. Milloin on mikäkin taivaspala tai pilven reuna kateissa. Kaikille paloille, sinisille ja vihreille ja myös niille kukkapaloille on löydyttävä paikka kesäkuun alkuun mennessä.

Hankkeen reunapalat alkavat olla jo kasassa. Itse ARC 2018 on yläreuna eli taivas, vene on alareuna eli meri, tiimimme on oikea reuna ja vasen reuna on veneen siirtopurjehdus Las Palmasiin. Ja se onkin sitten ihan oma palapeli, jonka osien stanssaus on nyt loppumetreillä. Maileja n. 3000. Tuohon palapeliin tarvitaan sitten gasteja. Olisiko sinulla seikkailumieltä tulla mukaan? Englannin kanaaliin, Biskajalle, Portugalin rannikolle tai usean sadan mailin purjehdukselle kohti Madeiraa. Laita postia, jos kiinnostaa!

Entäs se reunojen kehystämä sisällys? Sieltä löytyy monenmoista palasta. Niiden etsiminen ja asettelu on meneillään uudella innolla. Joulutauko oli paikallaan. Ja ne konvehdit ja Budapestit ovat ihan parasta. Ihanan samettisia. Ja glögi, se mustikkainen ja alkoholiton, oli tämän joulun hitti.

Sisäosan paloja etsitään nyt vanhoista ja uusista verkostoista, maton alta, pöydän alta ja vaikka mistä. Aina joku pala löytyy. Asenne on tärkein. Hankkeemmehan kasvoi neljän viikon projektista yli vuoden mittaiseksi ja hintalappu suureni sen mukana. Yhteistyökumppanit, joille on luvassa näkyvyyden lisäksi hurjia merellisiä seikkailuja, ovat meille tärkeitä. Puuttuvia palasia etsitään nyt vimmalla.  Hanke kestää, näkyy ja kuuluu ja palapeli valmistuu varmasti.

Mukavaa tekemisen meininkiä kaikilla hankkeen osa-alueilla. Valmistautuminen on vahvasti menossa. Siirtopurjehduksen lähtöön aikaa 235 päivää ja kisan starttiin 325 päivää.

Hyvää Vuotta 2018!

Kippari Raija

Kuva Pia Alapeteri, https://piapas.com

Kesän purjehduksien ja siirtopurjehduksen gastitarpeet julkaistaan helmikuun alussa.