Kolme päivää kerrastossa

Ensimmäiset 600 merimailia meni tiukasti kerrastossa. Toimii verrattomasti niin töissä, vapaa-aikana kun öisin pyjamanakin. Atlantilla opittua: Vaatteita ei välttämättä tartte vaihtaa, jos ei peseydykään. Hampaiden pesu toki onnistuu ja onneksi vauvojen pesupyyhkeet on keksitty!
Vaan sitten tuleekin ongelma… onko Baby wipe- pyyhkeet biojätettä?
Biojäte menee heti mereen kun taas muovi silputaan pieniksi palasiksi ja tungetaan tyhjennettyyn vesipulloon. Lasi ja metalli otetaan myös talteen. St Lucialla on kuulemma toimiva kierrätys toisin kun monella muulla Karibian saarella.
Biojätettä tulee nyt oikein urakalla sillä vihannekset ja hedelmät ovat kilpailussa keskenään siitä, kuka ehtii pilaantua ensin ja ketkä saa mahdollisimman monta vieruskaveria vielä mukaansa.
Ei hätää, miehistö ei mätäne! Meillä on paljon merivettä ja kannella peseytyminen sujuu auringon paisteessa. Lämpötila on noussut, kun ollaan jo 23. leveysasteella ja kerrasto saa nyt väistyä. Jos tarkkoja ollaan, niin kerrastopäiviä taisi kertyä neljä, mutta nyt on aika nostaa bimini ylös ja vaihtaa T-paitaan!

Meri Siili