Juhlahetki – ARC 2018 on taputeltu

Miettiessäni hankkeen alkua kolme vuotta taaksepäin ihmettelen, mikä voima meitä vei eteenpäin. Meillä ei ollut venettä eikä rahoitusta, ja moni muukin asia oli kateissa. Sen sijaan meillä oli huikea innostus ja vahva usko itseemme. Yhteinen visio, periksi antamattomuus ja yhdessä tekemisen riemu veivät meitä eteenpäin. Riemusaattoa se ei tietenkään aina ollut, tuskaa ja tiukkaa mietintöä riitti ihan yllin kyllin. Veneen saamisen myötä 2017 syksyllä rattaat lähtivät kuitenkin pyörimään vauhdilla ja uskottavuus hankkeeseemme kasvoi huomattavasti. Rahoituskuviot selkiytyivät ja hankeen toteutuminen alkoi konkretisoitumaan.
Aikataulutus oli haastavaa. Ennen siirtopurjehdusta Suomesta Las Palmasiin venettä oli purjehdittava kesä 2018 kotivesillä, jotta kaikki mahdolliset ongelmat tulisivat esille. Niistä tehtiinkin sitten ns. gastipurjehduksia, jotka osoittautuivat onnistuneeksi ratkaisuksi. Gastit pääsivät purjehtimaan koko kesän ja vene tuli samalla testattua sekä kulukorvauksilla pystyttiin tasaamaan veneestä aiheutuneita kuluja.
Vene oli alkusyksystä purjehdittava Kanarialle. Sääikkunan ja aikataulun piti napsahtaa kohdalleen. Miten, millä miehistöllä, missä vaihdot, kuka kipparoi. Mietittävää riitti. Mutta nuokin aikataulutukset ja miehitykset menivät aivan nappiin. Vaihtosatamat ja gastien lennot saatiin täsmäämään onnistuneesti sääolosuhteista huolimatta. Vene saatiin sovitussa aikataulussa Las Palmasiin odottamaan ARC :n starttia.

Siitä olikin jo helpompi jatkaa hankkeen eteenpäin viemistä, vaikka haastetta riitti vielä ARC :n jälkeenkin. Vene oli saatava takaisin kotisatamaan sovitussa aikataulussa eli kesäksi 2019. Haasteita riitti, mutta ne selätettiin. Kiitos innostuneiden gastien ja yhteistyökumppaneiden sekä tukijoiden.

 

Ovikello pirahtelee. Juhlakansa saapuu historiallisen rakennuksen portaille. Ihastus ja ihmetys ovat silmiinpistävät askelten edetessä museorakennuksen rappuja toiseen kerrokseen. Rakennuksen puitteet lumoavat vieraamme. Oceanladies ARC 2018 –projektin päätöstilaisuus on alkamassa Kaisaniemen Kasvitieteellisen puutarhan kasvimuseorakennuksessa.

 

Historialliseen museorakennuksen tiloihin saapui noin 50 juhlijaa, gasteja ja yhteistyökumppaneiden edustajia. WineWorld tarjosi juhlijoille juomat ja oma catering –henkilöstömme loihti pientä syötävää. Pidettiin puheita ja jaettiin diplomeja. Videokooste Atlantin ylitykseltä pyöri taustalla. Ilon pirskahduksia, ihania kohtaamisia ja muistoja matkan varrelta riitti. Juhlat onnistuivat yli odotusten.

Kiitos kaikille juhlissa mukana olleille ja myös niille, jotka ette päässeet paikalle! Te kaikki teitte hankkeemme mahdolliseksi. Tästä on hyvä jatkaa uusiin seikkailuihin.

 

Yhdessä olemme enemmän, yhdessä saavutamme enemmän.

Kirjoittaja Raija Alapeteri
Kuvat Jouni Koivuneva