Haaveista totta

Pimeä ja sateinen lokakuun ilta, siitä se lähti. Kolautimme Johannan kanssa päämme yhteen ja päätimme tehdä haaveistamme totta. Riittävätkö meidän taidot, onko meillä tarvittava kokemus, ketä saadaan mukaan ja mistä vene? Yön tunteina kysymykset lentelivät ja tutustuminen World Cruising Club sivustolle alkoi vauhdilla. Aikaisempien vuosien blogeja löytyi lukuisia. Ihan tavallisia purjehtijoita noilla ylityksillä näyttää olleen. Miksei sitten mekin? Kokemusta meillä on varmasti enemmän kuin monella noista.
Hymyilyttää. Tuijotan, klikkailen sinne ja tänne. Onko siellä ollut suomalaista täysnaisistoa? En löydä mistään mainintaa. Syke nousee ja kädet hikoavat. Monet meret on seilattu, mutta Atlantti on ylittämättä ja nyt on sen vuoro. Mitä enemmän klikkailen, sitä varmemmin tämä tuntuu meidän jutulta.

Tähän tarvitaan tiimi

Naisistoa miettiessämme ajatuksissamme olivat tutut naisseilorit, joiden kanssa oli seikkailtu yhdessä erilaisilla aluksilla ja merillä. Monet myrskyt ja ongelmat on yhdessä selvitetty.
Pelkkä innostus ei riitä. Tiimistä on löydyttävä osaamista purjeiden trimmaamisesta, kansityöskentelystä, teknisistä asioista, elektroniikasta, turvallisuudesta, taktikoinnista, navigoinnista, säästä, ruokahuoltoa ja tiimitaitoja unohtamatta. Naisiston koolla on myös merkitystä. Päätimme lähteä hakemaan 8-10 miehistön jäsentä, joiden on tultava toimeen toistensa kanssa koko projektin ajan. Nyt ei ole kysymys pelkästä ylityksestä syksyllä 2018, vaan myös valmistautumisesta siihen. Tukea tiimin kasaamiselle haettiin myös World Cruising Club Rally Handbookista.

Kenelle ja millaiset kutsut laitetaan?

Paula, Tina, Maarit, Anne, Pia, Sari S, Petra, Maren, Sari L, Bettina, Anu, Mirja ja monia muita purjehtijanaisia mietittiin yhdessä Johannan kanssa. Kaikkien heidän kanssa olimme purjehtineet. Useimmat olivat päällikkötaitoisia, kouluttajia ja kokeneita moniosaajia. Sovimme, että jos joku jo tässä vaiheessa meitä jompaakumpaa ärsyttää, jätämme hänet toistaiseksi pois valinnoistamme. Tämän pitää olla myös hauskaa, yhteistä tekemisen riemua.

Kutsukirjeet ARC2018 naisistoon singahtivat siis tarkoin harkituille ja erilaista osaamista edustaville, toistensa ja itsensä kanssa toimeentuleville tutuille purjehtijanaisille. Ajatuksella, että jos he vastaavat kyllä, tulevat he varmaan toimeen kutsun lähettäjienkin kanssa. Tai ainakin uskovat niin.

5.12.2016 lähetetty kutsu.

Rillun ja Rallun (Johanna ja Raijan) projektioffice tiedottaa:

Uskallatko ilmoittautua tähän totiseen päämäärätietoiseen seuraan? Rallu ja Rillu kumautti tällä kertaa päänsä oikein kunnolla yhteen ja syntyi idea osallistua ARC 2018. Olemme aloittaneet projektin valmistelun miettimällä, kenen kanssa haluamme tämän unelman toteuttaa. Sinä olet yksi heistä kenen toivomme kuuluvan tiimiimme. Mikäli olet kiinnostunut laita meiliä Rallulle raijaala@gmail.com. Suunnittelemme tiimin ensimmäistä tapaamista tammikuulle. Koska kaikki on vasta kovin alkutekijöissään toivomme, että pidät tämän tiedon vielä toistaiseksi vain itselläsi.
Kriteerit osallistumiselle tähän haasteeseen:
Olet rohkea ja yllytyshullu, mutta taitava ja vastuuntuntoinen. Olet hauska, mutta ymmärrät että voidaksesi olla kuin Ellun kana, on asialliset hommat hoidettava ensin. Rakastat haasteita, olet peloton, mutta et ota turhia riskejä, oma ja muiden henki on Sinulle arvokas. Ylität ja yllätät itsesi ja muut useammin kuin harvoin. Teet tarvittaessa rohkeasti itsenäisiäkin päätöksiä yhteisen hyvän nimissä, mutta ymmärrät, mitä sanonta ”the more the merrier” tarkoittaa yhteishengelle. Olet kunnianhimoinen, mutta kavereiden varpaille et astu. Olet mielelläsi mukana tekemässä asioita, joista muut vasta haaveilevat. Olet valmis sitoutumaan ja panostamaan toteuttaaksesi unelman yhdessä 9 muun samanhenkisen naisen kanssa. Suhteemme kestäisi vähintään 1,5-2 vuotta.
teksti by Johanna ja Raija

Kihelmöivän jännittävä odotus alkoi. Mitä kutsutut ajattelevat? Ovatko nuo kaksi naista tosissaan lähdössä Atlantin ylitykseen? Vastauksia alkoi tippua. Kyllä, mukana, ilman muuta remmissä, en epäröi hetkeäkään, mukana, mutta mistä vene. Kutsutuista 10 seilorinaista vastasi KYLLÄ. Helpotuksen huokaus ja onnistumisen tunne oli hurja. Veneasia askarrutti monia, se askarrutti meitäkin. Emme kuitenkaan epäilleet hetkeäkään emmekö saisi venettä. Jostain tai joltain. Tavoitteeksi laitettiin ihan vaatimattomasti suomalainen Swan kokoluokkaa 44 jalkaa tai yli.
ARC 2018, Arctic Rally for Cruisers, ensimmäinen suomalainen naisisto kisaan on syntymässä toistaiseksi ilman venettä.

Sitoutuminen tiimiin

Seikkailu on alkanut. Tapaamiset aloitettiin Turussa tammikuun 2017 puolivälissä. Teemana oli sitoutuminen, roolitus, tehtävienjako ja aikataulutus. Nautimme tuottavasta palaverista hyvän illallisen vauhdittamana myöhäiseen iltaan saakka. Tästä tapaamisesta ja paljon muustakin saatte kuulla seuraavissa blogeissamme.
written by Raija, skipper