Ocean Ladies mukana Itämeripäivässä 27.8.2020

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Myös Ocean Ladies on mukana Itämeripäivässä. Tule tapahtumapisteellemme Merisatamanrantaan kuulemaan, mitä veneilijän vastuullinen ruokahuolto on – tarjolla on myös herkullisia makupaloja niin kauan kuin niitä riittää. Yhdessä Luonto-Liiton kanssa järjestämme lähistöllä roskienkeruuretken sekä kerromme Itämeren roskaantumisesta. Tervetuloa mukaan vaihtamaan kokemuksia Itämeren suojelusta ja tekemään hyvä teko meremme puolesta! Pisteellämme pääset myös osallistumaan mittaustoimintaan, jota olemme tehneet purjehdustemme yhteydessä. Teemme Suomen Ympäristökeskuksen välineistöllä havaintoja Itämeren tilasta mittaamalla veden näkösyvyyttä, lämpötilaa, Ph-arvoa sekä happipitoisuutta.

Tule tapaamaan meitä Merisatamanrantaan, löydät meidät Mattolaiturin ja Kompassitorin väliseltä laiturialueelta klo 16.30- 20 välisenä aikana.

Lisää tietoa ja kaikki tapahtumat löydät täältä https://itameripaiva.fi/