Ocean ladies swan 441

Meidän vene

s/y Carissa

Meille niin rakas Swan 441 -purjeveneemme on kuljettanut Ocean Ladyjä uskollisesti satamasta satamaan jo vuosien ajan. Ron Hollandin suunnittelema Swan 441 s/y Carissa on ollut Ocean Ladien käytössä jo vuodesta 1998 ja vuonna 2022 yhdistys päätti lopulta ostaa veneen omakseen.

Pietarsaaressa vuonna 1981 valmistettu, avomerivarusteltu lasikuituveneemme majoittaa kahdeksan purjehtijaa ja painavan runkonsa ansiosta tarjoaa tasaisen ja vakaan ohjauskokemuksen. Veneen kannella pääsee kokemaan niin 80-luvun venesuunnittelun erikoisuuksia kuin erityisesti Swaneille tyypillisiä ratkaisuja. Kaksi erillistä sitlådaa, yksi iso ruori, yksitoista vinssiä, barduunat ja perään kapeneva veneen muoto ovat ominaisuuksia, joita ei 2000-luvun veneissä paljoa enää näe. Purjehdusominaisuuksiltaan ei Carissa kuitenkaan häviä nykyveneille. Purjeita ja tekniikkaa on veneeseen uusittu vuosien varrella ja tullaan jatkossa uusimaan koko ajan lisää yhdistyksen budjetin sallimissa rajoissa. Tavoitteena meillä on vene, jolla on vahva vanha runko ja moderni teknologia. Tällä yhdistelmällä voi Carissa tarjota meille turvallisia ja nautittavia purjehduselämyksiä vielä vuosikymmenet.

Swan-purjeveneet ovat suomalaisen veneenrakennustaidon lippulaivoja. Voitettuaan Whitbread Round the World -purjehduskilpailun vuonna 1973, niistä tuli maailman halutuimpia kisa- ja huviveneitä ja moni tuon ajan vene purjehtii edelleen maailman merillä. Swanit, myös nämä vanhemmat, ovat edelleen maailmalla hyvin arvostettuja ja mekin olemme saaneet monissa satamissa ihailua osaksemme hienon Swanimme takia. On kiva olla osa Suomalaista purjehdushistoriaa.

s/y Carissa tekniset tiedot:
– Malli: Swan 441
– Pituus: 13 m (44 jalkaa)
– Leveys: 4 m
– Syväys: 2,4 m
– Paino: 13 500 kg
– Maston korkeus: 21,5 m
– Moottori: Perkins 49 hv